X

Cookies maken ons aanbod gebruiksvriendelijker en effectiever. Door de site te bezoeken, gaat u akkoord met gebruik van de cookies.

Lees meer Ok

Een boordenobsessie betekende de start van een nieuw bedrijf

Oprichter Sjef van Winkel stoorde zich altijd aan slechte, onverzorgde boorden aan zijn overhemden. Opkrullende boordpunten, slappe boorden en onhandige knopen waren voor hem een doorn in het oog. “Dat kan ik beter!”, moet hij gedacht hebben in 1949 toen hij het familiebedrijf Van Winkel Fashion heeft opgericht.

Overhemden voor het leger

In de beginjaren werkten er 7 medewerksters bij Van Winkel's Konfectiebedrijven en produceerden ze vrijwel uitsluitend overhemden voor het Nederlandse leger. Vanaf 1955 ging Sjef van Winkel zich verder specialiseren in overhemden, deels nog voor het leger en deels voor een collega-overhemdenfabriek en enkele winkeliers in de regio.

Perfecte boorden

Zo ging hij aan de slag met het ontwikkelen en telkens weer doorontwikkelen van een herenoverhemd. Deze boordenobsessie groeide uit tot een ware overhemdenfabriek.

Jaren 50 en begin jaren 60

In de jaren 50 en begin jaren 60 produceerde Van Winkel's Konfectiebedrijven duizenden overhemden per week voor grote Nederlandse confectiehuizen zoals C&A, HIJ en voor het leger. Sjef heeft in die tijd eigenhandig machines ontwikkeld om de productie van overhemden te verfijnen. Zijn vindingen worden vandaag de dag nog altijd gebruikt door diverse confectiehuizen over de hele wereld.